Hoe kies je de beste donsjas?

  • Geplaatst op
Hoe kies je de beste donsjas?

Een goede donsjas kopen kan lastig zijn, maar dat hoeft niet als je op een paar zaken let bij de aanschaf. Een paar praktische en verantwoorde tips.

Hoe kies je de beste donsjas voor de komende herfst en winter?  

Een donsjas koop je niet zomaar. Het is vaak een dure uitgaaf en het is ook de bedoeling dat de jas meer dan één seizoen wordt gedragen. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Een paar tips! 

Kies voor verantwoord geproduceerd dons; je voelt je er prettiger bij en in!

Het is tegenwoordig mogelijk om in de kleding- en textiel industrie te kiezen voor het gebruik van verantwoord en gecertificeerd dons. Kiest de fabrikant van de kleding hiervoor dan wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van dons die is geplukt van levende dieren, zonder dwangvoeding en er is ‘humaan’ omgegaan met de dieren.

De “Responsible Down Standard” of “Verantwoorde dons standaard” is beschikbaar voor alle kledingfabrikanten. Meer informatie vindt je hier: http://www.responsibledown.org/

Kies voor dons dat traceerbaar is en gemaakt is onder goede productieomstandigheden voor mens en dier

Dons wordt steeds vaker toegepast in de kledingindustrie. Het wordt daarom steeds belangrijk te weten waar je dons wordt geproduceerd, wat de kwaliteit is en de herkomst.  Kledingfabrikanten zijn zich ook steeds meer bewust van het milieu en hun verantwoordelijkheid en willen graag op de meest milieubewuste manier kleding produceren.

 “Track my down” of “Traceer mijn dons” is een web-portal waarbij de herkomst van je dons getraceerd kan worden. Het traceer-label met het ‘lot-number’ zit aan de kleding. Kijk hier voor de portal: www.trackmydown.com

Kies voor dons dat waterbestendig is!

Heel belangrijk voor de beste kwaliteit dons is dat het heel goed waterbestendig is.  Niets is vervelender dan een natte donsjas. Het droogt langzaam en kan gaan stinken.“Hyperdry” is een merk van de meest vooraanstaande dons producent van de wereld. Door het gebruik van nanotechnologie heeft ‘HyperDRY™’ een uitzonderlijk goede waterbestendigheid. Zie: http://tech.alliedfeather.com/hyperdry.html

Hoe hoger de ‘fillpower’ hoe beter het dons isoleert!

Zie je een getal staan zoals bijvoorbeeld ‘750+’ of ‘800+ fill’ dan betekent dat (zonder op de technische details in te gaan), hoe hoger dit getal, hoe beter het isolerend vermogen. Soms staat er ook een verhoudingsgetal bij zoals ‘90/10’ wat de verhouding is tussen dons en veren. Hoe meer veren hoe warmer.Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »