Montane: topkwaliteit uit de UK!

  • Geplaatst op
Montane: topkwaliteit uit de UK!

Montane staat voor Engelse topkwaliteit sportkleding, outdoorkleding en uitrusting en bedoelt voor sportieve buitenmensen die houden van een uitdaging. Het merk staat synoniem voor duurzaam, lichtgewicht en ademend. Zeer geschikt voor wandelaars, hardlopers, trailrunners, klimmers, ultralopers en avonturiers. Zeer betrouwbaar en duurzaam. Further & faster!

Mission statement en herkomst

Montane heeft een mission statement (visie) die eigenlijk alles zegt over dit echte Engelse kwaliteitsmerk: “Montane ontwikkelt innovatieve, lichtgewicht, ademende kleding en uitrusting voor duursport en  activiteiten onder extreme omstandigheden.”

Montane is gevestigd in de noord-Engelse stad Northumberland en heeft sinds 1993 bestaansrecht opgebouwd als betrouwbare leverancier van kleding en uitrusting voor topatleten, bergbeklimmers, ultrasporters en deelnemers aan extreme expedities.

Montane vindt de ontwikkeling van haar kleding en uitrusting het meest belangrijke onderdeel van haar bestaan. Ze werken daarom nauw samen met de beste vezel- en materiaalfabrikanten ter wereld om aan hun hoge eisen te kunnen voldoen en continu te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Zo wordt tijdens het productieproces van de kleding volop gebruik gemaakt van merken zoals: Gore-Tex®, Primaloft®, Pertex® en Polartec®.

Het merk staat inmiddels synoniem voor lichtgewicht, duurzame en ademende kleding. Ontworpen en verder ontwikkelt met behulp van de ervaringen van extreme sporters en avontuurlijke buitenmensen. Ook vandaag wordt er nog steeds volop gebruik gemaakt van met name de ervaringen van ultrasporters in hun continu streven naar perfectie. Zo is Montane de trotse sponsor van diverse ultraruns en trailruns in Groot-Brittannië. Kijk hier maar eens voor een mooie uitdaging: www.montane.co.uk/en/events/montane-spine-race

Huidige collectie

De huidige collectie sportkleding en outdoorkleding voldoet aan de modernste eisen van duurzaamheid en milieuwetgeving. Zo is Montane een actief voorstander van verantwoord gebruik van dons in hun jassen en kleding. Het dons komt van “Allied Feather & Down”. Dit bedrijf staat aan de basis van de “Responsible Down Standard” of “RDS”. Dons heeft bij Montane dit verantwoorde RDS keurmerk en daarnaast een “Track my down” label om de herkomst van dons te kunnen achterhalen. Meer over dit keurmerk en hun beleid vindt je hier: http://www.responsibledown.org/


Montane heeft de moderne en inmiddels ook hippe (het oog wil ook wat) kledingcollectie onderverdeeld in aantal overzichtelijke categorieën: dons, synthetisch, broeken, winddicht, waterdicht, softshell & fleece en Primino thermokleding. Deze laatste categorie is speciaal ontworpen thermokleding waarbij gebruik gemaakt is van een mix van Primaloft® vezels en natuurlijke Merinoswol vezels.

Montane bij Taurusoutdoor

Taurusoutdoor vindt het merk perfect passen in de winkel. Het merk biedt kwaliteit voor echte outdoor mensen zoals wandelaars, klimmers, alpinisten, trailrunners en hardlopers.  Daarnaast ziet de kleding er ook nog uniek, modern en hip uit. Het merk is inmiddels zeer populair in Groot-Brittannië. Taurusoutdoor.nl streeft ernaar om de grootste collectie van de Benelux te kunnen aanbieden. Mocht je een artikel missen of mocht er een maat niet beschikbaar zijn? Stuur dan een email naar info@taurusoutdoor.nl en wij reageren altijd binnen 24 uur!

Montane’s motto? 

“Further & Faster”!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »